HTML

"Medencék, gólok, pofonok..."

Magyarország legeredményesebb csapatsportága! Érzések a medencéből és a partról.

Friss topikok

Linkblog

Honvéd bronz, Vad Lajosé a kispad

2008.04.25. 16:47 Kutya Úr

Simán nyert 12-6-ra Szegeden a Honvéd, s ezzel megszerezte az Euroliga indulási jogot érő harmadik helyet a bajnokságban. Érdemes egy pillantást vetni a különbségre, a szegediek háza táján valami komoly probléma lehet. Egyértelműen nem arról van szó, hogy rossz játékosok alkotnák a keretet, esetleg ne edzenének rendesen - ez főleg nehezen képzelhető Kásás Zoltán irányítása mellet. A mérkőzésekre való mentális felkészüléssel lehetnek problémák, hiszen tét nélküli találkozókon rendre jól játszottak, de kerekedtek felül szoros csatában is.
A szezon vége felé könnyen jöhetnek elő egyéni problémák, de ilyenkor a külső tényezők is zavaróbbak lehetnek, mint amúgy. Ha ezek a hatások egyszerre játszanak össze, "tömegkatasztrófát" okozhatnak, vagyis nem jön ki a játékosokból, ami bennük van. Ennek iskolapéldáját láthattuk a szegedi csapaton az utolsó négy meccsen.
Gond egy szál se, többek között a Szegednek volt köszönhető, hogy ez a szezon olyan izgalmasra sikeredett, mint amilyen. Végre megszűnt a kétpólusú végjáték, a vidéki csapatok újra beleszólnak a "nagyok" dolgába. (Itt jegyezzük meg, hogy nem budapesti csapat utoljára 1964-ben nyerte meg a hazai pontvadászatot. Akkor a szolnokiak örülhettek, a klub története során hatodszor.)
A jövőt illetően csak a Honvéd oldalán lehet tudni biztosat: Vad Lajos fogja irányítani a Kőér utcai csapatot a 2008/2009-es szezonban. 2000-ben az ő általa vezetett Ferencváros törte meg a BVSC egyeduralmát, ezt követően utánpótlás-csapatokat edzett, s egy rövid ideig junior válogatott szövetségi edzője is volt. Szegeden viszont valakinek meg kell nyomnia a "reset" gombot...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr42441916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása